Tüvtürk Araç Muayene Ücretleri

Araç muayene ücretleri fiyat listesi aşağıda 2018 yılı için listelenmiştir. Araç muayene ücretleri randevu aldıktan sonra muayene istasyonlarına gittiğinizde nakit olarak ödenir. Kredi kartı , hava vb. ödemeler geçerli değildir. Araç muayene ücreti gecikme ve egzoz muayenesi de yaptıracak iseniz daha önceden hesaplayarak yeterli araç muayene ücretini yanınızda bulundurunuz. Aksi taktirde banka, bankamatik veya buna benzer başka alternatif bulamayarak boşuna gitmiş olursunuz ve randevunuz iptal edilerek bir sonraki muayeneye kalırsınız.

Tüvtürk araç muaeyene fiyatları T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 22 Aralık 2010 tarih ve B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-16673 sayılı Genelge ile araç muayene ücretleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir Araç muayene ne kadar ?

 

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE 2018 YILI FİYAT LİSTESİ (KDV DAHİL)
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker araçlar için ücret 305,62₺
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 226,56₺
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet araçlar için fiyatlar 115,64₺

Yukarıda kategorileri belirtilmiş araç sınıfları dışında kalan taşıtların, hangi kategoriden ücretlendirilecek ise T.C Ulaştırma Bakanlığınca belirlenir.

Araç muayene gecikme ücretleri 2918 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu”nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen her ay (30 gün üzerinden hesaplanarak) için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.

Not: Araç muayene raporu sonucuna göre “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olduğu istasyonlarda tespit edilerek belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Bu araçlar muayene tekrarını, bir ay içinde aynı muayene istasyonunda ücretsiz yaptırabilirsiniz.. Araç muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti yeniden alınarak tekrar randdevu alarak baştan gitmeleri gerekir. Egzoz muayene gerekenleri için bakınız.