Tüvtürk Egzoz Emisyon Muayenesi

Tüvtürk Egzoz gazı emisyon ölçümü trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının kontrolüne dair hazırlanan yönetmelik gereğince yapılır.

Tüvtürk Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Fiyatı

Egzoz Gazı Emisyon ölçümü 2018 yılı için KDV dahil ’dir. Aracınıza İlk defa “Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü” yapılacak araçların sahipleri “Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsat”ı almalıdırlar. “Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsat”ı belge fiyatı: 7 TL’dir.Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünü zaman kaybetmeden  tüm sabit TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yaptırabilirsiniz.

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü “T.C Çevre ve Orman Bakanlığı” tarafından yetkilendirilmiş TÜVTURK Muayene İstasyonları’nda gerçekleştirilmektedir.
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Gerekli belgeler:
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapılacak aracın Tescil ve Trafik Belgesi.

Tüvtürk e muayeneye getireceğiniz araç size ait değil ise bu konudaki esaslara uyunuz. Detaylar için lütfen tıklayınız.
T.C Kimlik no’sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz.
Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Periyodları
Egzoz Gazı Emisyon Hususi (binek) Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır.
Egzoz Gazı Emisyon Resmi Otomobiller: İlk iki yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.
Egzoz Gazı Emisyon Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.
Yukarıda listelenen tüm motorlu araçlar için, 10 yaşından sonra her yıl Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünün yaptırılması zorunludur.
Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve Ocak 1980 tarihinden önce tescil edilmiş dizel motorlu araçlar, Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.
Önemli Hatırlatmalar:
“Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü” için geçerli olan son ölçüm tarihi “Motorlu Taşıt Egzoz Gazı Emisyon Ruhsatı” üzerinde belirtilmiştir.
Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunlu. Takip eden emisyon ölçümleri ise taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır.
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünden Önce
Ölçüm öncesi; egzoz sistemi üzerinde yer alan delik ve çatlakların onarılması, bağlantı noktalarının sağlam olması, “Katalitik Konvertör”lü araçların konvertörlerinin sağlam durumda olması gereklidir.
Egzoz Sisteminde oluşabilecek bu ve bunrua benzer sorunların giderilmiş olduğunu mutlaka kontrol edin. Egzoz sistemi kusurlu olan araçların ölçümleri onaylanmaz.
egzoz muayene geçerlilik süresi Egzoz sisteminde yukarıda sözü geçen sorun ya da sorunların mevcudiyeti, ölçüm sırasında emisyon değerlerini belirlenmiş sınırların dışında gösterir ve ölçüm sonuçlarını olumsuz etkiler.
Aracınızın periyodik bakımının yaptırılmış olması da aracın ölçüm sonuçlarını olumlu etkilemektedir.
Gerekli Belgelerin Asıllarını Beraberinizde Getirin! egzoz muayenesi yapan istasyonlara göz atın geçerlilik süresi 1 yıl
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapılacak aracın “TrafikTescil Belgesi ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi’nin, yani ruhsatının aslı.
Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Ruhsatı (İlk defa “Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü” yapılacak araçların sahipleri “Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsat”ını ilk ölçümde 4 TL bedel ödeyerek satın alacaklardır.)
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Muayene Tekrarı
İlk ölçümde “Egzoz Emisyon Değerleri” yönetmelikte belirlenen sınırların dışına çıkan araç sahipleri, bu duruma neden olan sorunları gidererek ücretsiz ölçüm tekrarına gelmelidirler. Ölçüm tekrarında, ilk ölçüm raporunda belirtilen kusurlar kontrol edilir.
Yapılan Egzoz Gazı Emisyon sonrasında “Kusurlu” bulunan aracın ölçüm tekrarı, bir ay içinde aynı muayene istasyonunda ücretsiz olarak yaptırılabilir. Ölçüm tekrarı yapılmış olan veya bir ay içinde ölçüm tekrarına gelmeyen araçlardan ölçüm ücreti tam olarak alınır.

Araç muayene ücretleri hakkında bilgi için makalemizi inceleyiniz.