Tüvtürk

Tüvtürk araç muayene istasyonları randevu almak için 81 ilde araç sahiplerinin araba otomobil kamyon çekici tır kamyonet dorse jeep motosiklet tanker otobüs minibüs römork cinsi araçlarını zorunlu olarak ve periyodik olarak kontrollerini sağlamaktadır.
Tüvtürk randevu alma Tüvtürk telefonla randevu Tüvtürk randevu telefon Tüvtürk araç muayene randevu istasyonları

Tüvtürk randevu almak istasyonlarda yoğunluk yaşanmaması için muayene öncesinde araç ruhsat bilgileriyle telefonla veya online rezervasyon sistemi üzerinden araç muayene öncesi araç muayene istasyonlarına araç sahiplerinin istediği saat ve tarihe oluşturduğu kayıt sistemidir. tüvtürk istasyonlarında genel muayene, tespit, yola elverişlilik ve egzoz muayene hizmetleri verilmektedir.

Tüvtürk istasyonları “gaz sızdırmazlık raporu” vermemekte olup adresinize en yakın Tmmob Makina Mühendisleri Odası’ na başvurmanız gerekmektedir. Bir önceki muayenede sızdırmazlık belgesi almış ve LPG sistemi 10 yıl süreyi geçmemiş ise tekrar almanız zorunlu değildir. LPG Tadilatlı araçların ilk muayenesinde alması zorunludur.

Türkiye de Tüvtürk ‘ e muayene için giden her 3 araçtan birinde kusurlar tespit edilmekte ve tespit edilen kusurların giderilerek aynı araç muayene TÜVTÜRK istasyonuna 30 gün süre içinde ücretsiz tekrar muayenesi yapılmaktadır. Egzoz muayenesi tüm Tüvtürk istasyonlarında yapılmakta ancak yola elverişlilik ve ağır vasıta araçlar bazı istasyonlarda yapılmakta olup randevu alırken buna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tüvtürk istasyonları hafta sonu Pazar ve resmi tatillerde hizmet vermemektedir. Sabah 8:30 Akşam 17:30 mesai saatlerinde araç muayene işlemleri gerçekleştirilmektedir. Tüvtürk randevu almak için çağrı merkezi hafta sonu resmi tatiller hariç Sabah 08:30 Akşam 08:00 saatlerinde çağrı almaktadır.

Tüvtürk istasyonlarında en çok ağır kusurlu olarak tespit edilerek muayene tekrarına kalan araçlar fren sistemi, elektrik aksamı, emniyet kemerleri, cam yıkama sistemi vb. durumlardan kaynaklandığı istatistiklerle saptanmıştır.

Tüvtürk halkımız arasında TÜV, TÜF, FENNİ MUAYENE, ARABA MUAYENE, KARAYOLARI MUAYENE, TÜV RANDEVU, FREN MUAYENE, TÜVTÜRK MUAYENE, TÜVTÜRK RANDEVU şeklinde adlandırılmakta olup gerçek ismi TÜVTURK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş ‘dir.

Araç muayene yaptırılması tamamen zorunlu olduğu için, araç sahiplerinin korkulu rüyası olarak bilinen bu vatani hizmet aslında Tüvtürk randevu alarak muayene istasyonlarına akın eden araç sahipleri en çok yeterli bilgiye sahip olmadan araç muayene istasyonlarına gittiği için eksikleri tespit edilmekte ve muayene tekrarına kalarak zaman kaybetmektedir.

Bu makalemizde araç sahiplerin sonradan fark ederek muayene esnasında fark ettiği en çok yanlış bilinenler ve doğru olması gerekenler hakkında kısaca bilgiler vermek gerekirse ; trafik seti, far ayarları, stepne, zorunlu değildir. Muayene ve gecikme ücreti Maliye ye değil istasyonlarda peşin olarak ödenir. Bir başkası araç muayenesi yaptıracak ise ara. sahibinin değil, aracı muayeneye götürenin kimliği ibraz edilir. Borcu yoktur yazısına gerek yoktur çünkü randevu alırken telefonla veya online size borcu olup olmadığı bilgisi verilir. Cam filmi muayeneye engel değildir. Xenon farlar yönetmeliğe uygun ise muayeneden geçebilir.

Tüvtürk ve rezervasyon sisteminden bağımsız olarak kurulmuş, resmi tatiller haftanın 7 günü 24 saat telefonla veya online başvuru destek formu ile hizmet veren http://www.tuvturkrandevualma.com sitemizle iletişime geçerek zaman kaybetmeden daha detaylı bilgilere ulaşarak randevunuzu da alarak zaman kaybetmeden daha sağlıklı bir muayene sonucuna ulaşabilirsiniz.